Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/stressreducering.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Om mig – Stressreducering

Om mig

IMG_4553

Jeg er oprindeligt uddannet folkeskolelærer fra N. Zahles Seminarium, hvorefter jeg arbejdede som lærer i nogle få år. I det arbejde fik jeg interesse for børn med særlige behov. Jeg  så nogle muligheder i at inddrage børnenes familier i terapeutiske forløb. Jeg har således de seneste 20 år arbejdet, behandlingsmæssigt og terapeutisk, med udsatte familier.

Det er et energikrævende arbejdsfelt, som kan være stressfremmende, hvis man ikke er opmærksom på, hvordan man går og har det.

For at passe på mig selv, min trivsel, mit helbred og min livskvalitet, begyndte jeg at interessere mig for ”at finde indre ro”. Jeg startede min egen personlige proces på et stilheds-retreat på Løgumkloster Refugium i sommeren 2015. Peter Bastian som ledede dette retreat. Han blev min store inspirator, og da min stilling som mellemleder i efteråret 16 blev nedlagt, valgte jeg – uden tøven – at bruge de kommende 10 måneder på at uddanne mig indenfor mindfulness og meditationer.

Først tog jeg et kursus på Aarhus Universitet i MBSR (Mindfulness Baseret Stress Reduktion) som er en videnskabelig, evidensbaseret form for mindfulness, med dokumenteret effekt indenfor stress, depression og angst. Selve instruktør -uddannelsen tog jeg efterfølgende på At Work Skolen på Frederiksberg. Derudover er jeg i november 17 blevet certificeret mindfuldness-instruktør hos Tid til Ro.

Sideløbende fik jeg interesse i massagens effekt på nervesystemet. Det er almen viden at massage kan virke beroligende og fremme oxytocin-produktionen, og ved en ”tilfældighed” opdagede jeg Christina Clemen´s vidunderlige ansigtsbehandlinger ”Japansk Lifting – med et ekstra touch”. Christina er kropterapeut og blev min anden store inspirations kilde.

Mine ansigtsmassager er udviklet til at have stor afstressende effekt. I en behandling påvirkes klienten på en måde, der opleves både magisk og meditativ. En helt fantastisk behandling der kan tilknyttes mindfulness, og som samtidig kan stå ganske alene.

 

Min passion er at hjælpe til at fremme oplevelsen af mere nærvær i hverdagen. At finde ind til den kerne af ro der er i os alle, som giver mulighed for at opleve at være tilstede i nuet med mere glæde og overskud, og med venlighed overfor sig selv og andre. En befriende tilstand der øger livskvaliteten,  forbedrer søvnkvaliteten og som generelt giver bedre fysisk og mental sundhed.

I min dagligdag er jeg meget optaget af at være i nuet. Af at lave en ting ad gangen og være nærværende. To små børnebørn ikke bare kræver det, de er fantastiske til at vise mig hvordan man fordyber sig og er til stede, nu og her.

I sommerhalvåret er min kolonihave et fantastisk sted til afstressning. At rode i jorden er på alle måder et ”helle” hvor fortid og fremtid træder tilbage, til fordel for nuet.

Om vinteren danner min lejlighed gang på gang rammerne om små intimkoncerter med forskelige musikalske kunstnere. Også her står oplevelsen af udpræget nærværelse stærk, og giver en fantastisk energi, der sidder i hele lejlighedens aura i lang, lang tid.

Se artikel fra Helsingør Dagblad